Na mezibořské sjezdovce mají nové vybavení a plánují jedinečný způsob, jak získávat vodu na umělé zasněžování
Dvě nová sněhová děla jsou připravena na sezonu v Meziboří. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Meziboří – Dvě nová sněžná děla a pracovní čtyřkolku pořídili před novou lyžařskou sezónou na sjezdovce v Meziboří. O areál se od loňska stará město, respektive jeho technické služby.

„Svah u nás je mezi lyžaři oblíbený. Není nebezpečný, městská hromadná doprava jezdí až téměř k vleku,“ říká vedoucí technických služeb Pavel Esop. Už vloni se díky zapůjčené moderní technice podařilo prodloužit sezonu o tři týdny.

Limitovaní jsou nyní v Meziboří zásobou vody. Nádrž s omezenou kapacitou nedovolí intenzivnější zasněžování po delší dobu větším počtem sněhových děl. Už to ale řeší. Vzniká tam jedinečný projekt na zásobování vodou z podzemí přímo pod sjezdovkou. „Čekáme na výsledky podzemních vrtů,“ dodává Pavel Esop. Pod lyžařským svahem by tam mohla vzniknout hráz, která by zadržovala vodu. To vše v podzemí, bez vlivu na povrch sjezdovky. Lyžař by ani nepoznal, že pod ním v hloubi země něco takového existuje. Nic takového zatím v Česku není

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru