Litvínov zakázal na čtvrt roku vstup do lesa. Tady všude byste riskovali
Likvidace následků vichřice. Ilustrační foto: HZS ČR
Litvínov

Litvínov - Kvůli větrné bouři, která se přehnala nad Českem v závěru minulého týdne, jsou lidé v lesích v Krušných horách v ohrožení. Litvínov proto vydal nařízení o dočasném zákazu vstupu veřejnosti do lesních porostů.

Kde všude by se na vás mohly zřítit stromy? Litvínovští radní vydali nařízení týkající se lesů na katastrálních území Brandov (územní působnost obce Brandov), Rudolice v Horách, Malý Háj, Svahová I, Hora Svaté Kateřiny (územní působnost města Hora svaté Kateřiny), Mníšek v Krušných horách (územní působnost obce Nová Ves v Horách), Klíny (územní působnost obce Klíny), Křížatky (územní působnost města Litvínova), a to po dobu 3 měsíců, počínaje dnem vydání tohoto nařízení.

„Odbor životního prostředí Městského úřadu Litvínov, jako orgán státní správy lesů, obdržel od Lesů ČR a Správy městských lesů Most žádost o dočasné vyloučení vstupu veřejnosti na pozemky a lesní porosty v konkrétních katastrálních územích. Požadována je zákonná lhůta 3 měsíců, kterou uplatňují správci lesa k odstranění důsledků kalamity na lesích ze dne 28. až 29. 10 2017. Omezení je nutné z důvodu zajištění bezpečnosti v poškozených lesích a umožnění zpracování poškozených porostů nahodilou těžbou. Do zákazu jsou zahrnuty jen nejhůře postižené polohy a katastry většinou vrcholové partie Krušných hor. Obecní úřad obce s rozšířenou působností (ORP) je v tomto případě lesním zákonem zmocněn vydat nařízení obce pro správní obvod ORP Litvínov,“ říká k nařízení starostka Litvínova Kamila Bláhová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru