Ženy se v litvínovské knihovně učily, jak se ubránit útočníkovi
Foto: Městská knihovna Litvínov
Litvínov

Litvínov - Litvínovská knihovna chtěla pomoci ženám naučit se reagovat v nebezpečných situacích, do kterých by se mohly někdy dostat. Po domluvě s velitelem městských strážníků Zdeňkem Urbanem a lektorem Karlem Holderikem proběhl třídílný kurz pro dvě skupiny zájemkyň.

„Kurzu se zúčastnily i některé knihovnice, protože i do knihovny občas přijdou agresívní návštěvníci,“ říká Michaela Hrabinská, vedoucí dospělého oddělení. Ostatní ženy byly středního i seniorského věku a všechny si vedení sebeobrany lektorem Karlem Holderikem velice chválily.

2311sebeobrana2

Foto: Městská knihovna Litvínov

Objasňoval jim různé situace, ve kterých by mohly být ohroženy, a učil je způsoby, jak násilníka pomocí různých technik úderů či kopů znejistět a ubránit se. Patří mu velká pochvala a poděkování. Je vidět, že je to zkušený praktik, který už různé situace zažil a dovede se při nich správně zachovat. „Jsem ráda, že takového policistu v Litvínově máme,“ říká jedna z účastnic.

2311sebeobrana3

Foto: Městská knihovna Litvínov

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru