Most - Je vůbec s podivem, že mezi městy Most a Litvínov vůbec ještě jezdí vlaky. V konkurenci s tramvajovou meziměstskou dopravou zcela drtivě prohrávají.

Vyplývá to ze srovnání, které zveřejnilo město Most. To společně s Litvínovem přispívá na prokazatelnou ztrátu z meziměstské tramvajové dopravy, na kterou proti jiným spojům nepřispívá Ústecký kraj. Ten podporuje právě vlaky. 

Meziměstská tramvajová doprava přepraví mezi městy Most a Litvínov v pracovní den zhruba 5 700 lidí, o víkendy a svátky potom zhruba 2 000 osob. "Prokazatelná ztráta za rok 2016 na meziměstské tramvajové dopravě činila pro obě města, tedy Most i Litvínov dohromady, více než 30 milionů Kč," uvedla mluvčí města Alena Sedláčková v tiskové zprávě po jednání mosteckých radních. Most z této částky platí přibližně osmnáct a Litvínov dvanáct milionů korun. 

Oproti tomu železniční dopravu lidé zdaleka tolik nevyužívají. Z údajů o vytíženosti železniční dopravy vyplývá, že vlak mezi Mostem a Litvínovem přepraví denně v průměru pouhých 180 pasažérů. Samostatným problém železniční přepravy je pak dostupnost cílových zastávek a jejich návaznost na systém městské dopravy jednotlivých měst.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru