Jak přežívají zimu? Bezdomovci mají vyteplené stany a spí nad horkým potrubím
Strážnící informují bezdomovce o možnosti azylových zařízení. Foto: MP Ústí nad Labem
Litvínov

Litvínov, Ústí nad Labem - V ohrožení života jsou v mrazivých nocích, kdy teploty padají pod mínus deset stupňů Celsia, lidé bez domova. V řadě měst proto bezdomovce v mrazech kontrolují strážníci městských policií.

V Litvínově strážníci opakovaně kontrolovali stanové městečko u nádraží, kde se usadili právě lidé bez domova. Na mrazy byli tito lidé připraveni. Měli rozdělaný oheň a zateplené stany. Nabídku umístění do azylového domu opakovaně odmítli.

I v Ústí nad Labem v těchto mrazivých dnech navštěvují strážníci městské policie místa, kde se zdržují lidé bez domova a vysvětlují jim, jaká nebezpečí jim hrozí ve dnech, kdy teplota vzduchu, hlavně v noci , klesá hluboko pod bod mrazu. "Dále bezdomovce informují o možnostech, kam a na koho se mohou obrátit v případech, kdy nemají kde spát nebo nemají co jíst. Po tomto poučení jim předávají leták, ve kterém jsou uvedeny adresy a kontakty na pracovníky charitativních organizací," říká mluvčí ústeckých strážníků Jan Novotný.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru