Unipetrol po tragickém výbuchu v plném rozsahu obnovil provoz distribučního terminálu v Kralupech
Distribuční terminál. Foto: Unipetrol
Litvínov

Kralupy nad Vltavou / Litvínov - Společnost Unipetrol obnovila provoz distribučního terminálu umístěného před areálem její rafinérie v Kralupech nad Vltavou.

Ve čtvrtek 22. března došlo k explozi bez následného požáru na jedné z prázdných skladovacích nádrží, kterou pracovníci externí dodavatelské společnosti připravovali do budoucího provozu. Zemřelo šest lidí. Tyto práce neměly souvislost s aktuálně realizovanou plánovanou odstávkou výroby v kralupské rafinerii.

„Náš expertní tým během víkendu provedl detailní technologickou a bezpečnostní kontrolu. Poškozený je skladovací tank, který byl v době exploze prázdný a nebyl v provozu. Ostatní zařízení terminálu jsou nepoškozená, bezpečná a plně funkční. Proto jsme dnes přistoupili ke zprovoznění tohoto distribučního terminálu v plném rozsahu,“ řekl Krzysztof Zdziarski, předseda představenstva společnosti Unipetrol, a dodal: „Dodavatelské firmy jsme vyzvali k opakovanému proškolení svých pracovníků a zintenzívnili jsme průběžné kontroly dodržování bezpečnostních a pracovních předpisů.“

Mimořádná událost na distribučním terminálu umístěném mimo areál rafinérie neměla vliv na pravidelnou výrobní zarážku kralupské rafinérie. Proto byla tato zarážka neboli plánované zastavení výroby, jehož důvodem je pravidelná údržba všech technologií v areálu dle legislativních a technicko-technologických požadavků, dnes zahájena podle původního plánu. „Dnes přesně podle plánu začaly údržbářské a modernizační práce. Konec této zarážky je naplánován na 9. května,“ řekl Krzysztof Zdziarski.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru