Děti si v hrály na pejsky a kočičky. Litvínovská knihovna slavila 130. výročí narození Karla Čapka
Zdroj: www.knihovna-litvinov.cz
Litvínov

Litvínov - Litvínovská knihovna se připojila k více než 600 knihoven a uspořádala pro své malé čtenáře již 16. ročník Noci s Andersenem. Litvínovští knihovníci se rozhodli, že letos oslaví 130. výročí narození Josefa Čapka, a celý večer se tak odehrával na téma jeho knihy O pejskovi a kočičce.

Přespat do knihovny přišlo 25 dětí různého věku. Jejich úkolem bylo překonat všechny úkoly. Ty byly koncipované podle některých z příběhů z knihy. „Takže se u nás myla podlaha, zašívaly kalhoty, luštilo se psaní naškrábané kočičkou, bádalo se v knihách a u dětí nejoblíbenějším úkolem bylo pečení dortu,“ říká Jana Kratochvílová, knihovnice dětského oddělení.

V průběhu večera nechyběly ani společné aktivity. Děti si zahrály živé Člověče, nezlob se a samy se na několik okamžiků proměnily ve figurky. Vyrobily si i dle vlastního vkusu masku pejska nebo kočičky, aby měly něco na památku. Večer ukončila již tradiční diskotéka a pak už se všichni nocležníci uložili ke spaní. „Ráno jsme předali všem andersenské balíčky a budeme se těšit zase v příštím roce,“ dodává Kratochvílová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru