OBRAZEM: Litvínov chystá tuhle parádu u sportovní haly! Stát může až deset milionů
Vizualizace budoucího skateparku. Zdroj: SPORTaS, foto: Artech s.r.o.
Litvínov

Litvínov - Jak se zbavit neudržovaných starých kurtů, najít nové zázemí pro cyklisty a vybudovat skatepark na úrovni? V Litvínově na to našli odpověď.

Po jednáních s vedením města Litvínova, které původně skatepark chtělo vybudovat v areálu fotbalových hřišť Lomská, bylo rozhodnuto vybudovat uvažovaný skatepark v areálu tenisových kurtů u sportovní haly, konkrétně pak na místě dvou centrálních dvorců. Tenisový oddíl o tyto dvorce nemá zájem a jedná se o sportoviště, které pomalu, ale jistě chátrá. Zároveň se tím učiní další krok ke komplexní obnově celého sportovního areálu u Koldomu. "Kurty jsou nevyužívané a stejně by se musely rekonstruovat," říká jednatel společnosti SPORTaS Miroslav Otcovský.

Starý skatepark na Lomské byl postavený z nevhodného materiálu, rychle zchátral a dost se na něm podepsali i samotní uživatelé. Radnice ho proto zrušila. Náhradou má být daleko lepší areál pod Koldomem.

Společnost SPORTaS nechala zpracovat projektovou dokumentaci na výstavbu skateparku, kterou zhotovila litvínovská firma Artech s.r.o., investiční náklady by měly činit přibližně 10 milionů korun bez DPH. Částku ještě budou schvalovat litvínovští zastupitelé. SPORTaS je městskou firmou.

Foto

Areál bude využíván jak pro skate, tak i pro jízdní kola, koloběžky atd. Výhodou je blízké zázemí sportovní haly, možnost využívání jejího zázemí (šatny, sociální zařízení) a možnost napojení na malý oprám, kde je záměrem v budoucnu vybudovat odpočinkově relaxační prostor s využitím i pro jízdní kola.

Zázemí i pro cyklistický oddíl

Součástí výstavby skateparku bude i oprava stávajících tribun včetně stávajícího „domečku“, nové oplocení areálu, instalace osvětlení a kamerového systému napojeného na sportovní halu, vybudování místa pro čištění jízdních kol, která budou skate park také využívat.

Provozní doba areálu by neměla být omezena, tj. areál bude zdarma volně přístupný veřejnosti, uzavírán bude pouze v nočních hodinách. O správu a údržbu areálu se budou starat zaměstnanci společnosti.

„Domeček“ bude sloužit jako zázemí pro agilní cyklistický oddíl. "Prostory ve sportovním areálu Lomská jsou již nedostačující," vysvětluje předseda cyklistického oddílu Oldřich Roud.

V současné době cyklistům pořádné zázemí chybí a vzhledem k tomu, že v okolí haly pořádají náborové cyklistické závody horských kol, je toto propojení téměř ideální. Skatepark může také sloužit pro členy oddílu jako výuková plocha pro malé cyklisty k nácviku jezdeckých dovedností.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru