Schola Humanitas pořádala v rámci Dne Země 24. ročník tradiční Vlaštovkiády
Foto: Schola Humanitas
Litvínov

Litvínov - Již 24. ročník sportovně-vědomostní soutěže Vlaštovkiáda byl zahájen 19. dubna na hřišti Scholy Humanitas. Akce se každý rok pořádá k oslavám Dne Země, v rámci celosvětové ekologické kampaně za zachování kvalitnějšího životního prostředí. Letos se do soutěže přihlásilo 19 tříčlenných družstev základních škol dvou kategorií – starších a mladších žáků.

Vychovatelé a ubytovaní žáci Scholy Humanitas ve spolupráci s Centrem ekologické výchovy VIANA připravili v okolí školy a Pilařského rybníka celkem 20 stanovišť. Ze sportovních disciplín to byly např. pétanque, chůdy, hod na koš, florbal nebo lezení po pavučině.

2604denzeme2

Foto: Schola Humanitas

Ve vědomostních soutěžích žáci poznávali české bankovky, dopravní značky, zvířata, české sportovce nebo odpovídali na otázky zaměřené na první pomoc. Svoji zručnost žáci prokázali ve skládání puzzle či ve skládání a pouštění papírových vlaštovek.

Po dvouhodinovém zápolení se jednotlivá družstva umístila na prvních třech místech v tomto pořadí:

Starší žáci: 1. 3. ZŠ Litvínov / Ličková, Řeháčková, Stýblo / 2. 3. ZŠ Litvínov / Schön, Brisuda / 3. ZŠ a MŠ Meziboří / Gula, Lenhart, Nagy/

Mladší žáci 1. 3. ZŠ Litvínov /Bareš, Pitek, Patera/ 2. ZŠ a MŠ Braňany / Kraft, Kutzler, Anderle/ 3. ZŠ a MŠ Braňany / Havelková, Salač, Raichl /

Počasí Vlaštovkiádě velmi přálo a kromě nových zážitků si každý soutěžící odnesl i sladkou či slanou odměnu.

Autor: David Malát, organizátor soutěže

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru