AKTUÁLNĚ: Auto v Janově srazilo poštolku, zraněný pták směřuje do záchranné stanice
Ošetřovatel Jan Novák se zachráněnou poštolkou. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Zraněného ptáka po kolizi s autem odchytával v úterý v poledne ošetřovatel z litvínovského městského útulku pro psy.

Poštolka se nacházela u kruhového objezdu v litvínovské části Janov. Ošetřovatel Jan Novák zvíře odchytil a v přepravním boxu dopravil do útulku. Poštolku si nyní převezmou do své péče ze záchranné stanice Falco. Ta se stará o zraněná volně žijící zvířata.

Pomoc divoce žijícím zvířatům není pro pracovníky litvínovského útulku neobvyklá. V minulých dnech pomáhali také zraněné veverce ze Zámeckého parku.

1906veverka

V parku odchycená zraněná veverka. Foto: archiv J. Nováka

Víte, jak postupovat, pokud najdete-li vyčerpaného či jinak handicapovaného živočicha ve volné přírodě? Ve městě můžete kontaktovat příslušnou městskou policii, využít ale můžete také aplikaci pro chytré telefony Zvíře v nouzi či kontaktovat záchrannou stanici (kontakty také na www.zachranazvirat.cz), případně centrální dispečink záchranných stanic na telefonu 774 155 155.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru