Pozor! U Oseka a v Krušných horách se kvůli nebezpečí požárů nesmí do lesů
Lesní požár. Ilustrační foto
Litvínov

Teplicko, Mostecko - Magistrát města Teplice vydal vyhlášku zakazující vstup do lesů. Platí do 31. srpna nebo do odvolání. Podle ní byste neměli chodit do Krušnohorských lesů například v okolí Moldavy.

Důvodem je ochrana lesa před akutním nebezpečím vzniku požárů následkem dlouhotrvajícího sucha. Zákaz platí pro celé území správního obvodu s rozšířenou působností Teplice. Namátkou: Jde o lesy zhruba od Bíliny přes Duchcov po Krušné hory. Zákaz se týká samozřejmě Teplich samotných, ale také Krupky, Moldavy, Kostomlat pod Milešovkou, Oseka či Háje.

Vlastníci lesů dostali za úkol zákaz vstupu zřetelně označit.

Magistrát města Teplic zákazem mimo jiné reagoval na výstražnou informaci Českého hydrometeorologického ústavu vydanou 7. srpna, která upozorňuje na vysoké nebezpečí požárů s vysokým stupňem nebezpečí.

V Mostě platí zákaz vstupu do lesů na Hněvíně, Širáku a Resslu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru