Proč město nemůže vypovědět korunovou smlouvu na ubytovnu na Koldomu? Tady je vysvětlení
Hotelová část Koldomu. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Petici části obyvatel Koldomu proti vzniku ubytovny pro cizince v prostředním traktu obytného komplexu dostali na stůl litvínovští politici.

Podle vyjádření vedení města nebylo možné vznik soukromé ubytovny zakázat, neboť charakter činnosti odpovídá předmětu pronájmu. Detailní vysvětlení města najdete v tomto článku.

Střední trakt budovy je zasmluvněn již od srpna roku 1991, kdy tuto smlouvu schválily tehdejší orgány města a podepsal tehdejší starosta města. Nájem činí korunu, splatný je měsíčně. Nájemce měl za to prostory rekonstruovat. Smlouva vyprší v roce 2025.

Podle autora petice mělo město nájemní smlouvu dávno vypovědět, neboť majitel se následně o prostory několik let nestaral a ty chátraly.

„Uvedenou smlouvou a jejím přezkumem jsem se opakovaně zabývala, a to i na základě podnětu občanů, obyvatel Koldomu. Při konzultaci s příslušnými odbory a právním oddělením úřadu lze pouze konstatovat, že smlouva je jenom obtížně vypověditelná a její vypovězení a následky případného soudního sporu jsou rizikem jak pro město samotné, tak samozřejmě následně i pro jeho obyvatele,“ vysvětlila starostka města Kamila Bláhová.

Naposledy se problematikou smlouvy zabývalo, na podnět kontrolního výboru, zastupitelstvo města v dubnu letošního roku, kdy bylo uloženo její přezkoumání internímu auditorovi.

„Pokud najdeme spolehlivé a nerizikové řešení k ukončení předmětné smlouvy před sjednanou dobou, tak takovéto řešení předložíme neprodleně do orgánů města,“ dodala starostka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru