Město neví, jak využít historickou budovu. Navrhuje ji dát zadarmo
Radniční sklípek v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Město Litvínov jedná o převzetí budovy Radničního sklípku s Ústeckým krajem. Nechá mu ji zadarmo?

Rada města Litvínova doporučila zastupitelstvu města řešení, ve kterém navrhuje variantu převzetí objektu do vlastnictví Ústeckého kraje formou bezúplatného převodu majetku, za podmínky zachování veřejně prospěšného účelu. Mohla by tu být například galerie či muzeum.

V červenci 2018 proběhlo jednání se zástupci Krajského úřadu Ústeckého kraje a ředitelem Oblastního muzea v Mostě o možnosti využití objektu Radničního sklípku k rozšíření činností a aktivit Oblastního muzea v Mostě v rámci regionu.

V Radničním sklípku byla pronajatá restaurace, v horní části budovy se nacházely městské výstavní prostory. Pro ty už nemá město využití, své aktivity soustředilo do zámku. Ten před lety naopak získalo od kraje. Pokusy o prodej historické budovy byly neúspěšné.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru