OBRAZEM: Dobrovolní hasiči jezdí těmito stříkačkami ze 70. a 80. let. Příští rok dostanou nové auto za miliony!
Cisterny litvínovských dobrovolných hasičů. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Více než šest a půl milionu korun bude zapotřebí na pořízení nové automobilové cisterny pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů v Litvínově. Významně na ni přispěje Unipetrol. Město podepsalo v pondělí se zástupcem petrochemické společnosti darovací smlouvu na 2,85 milionu korun. Zbývající částku zaplatí Litvínov z fondu rozvoje a rezerv.

Dobrovolní hasiči v Litvínově, kteří ročně zasahují zhruba u pěti desítek událostí v průmyslově exponované oblasti, disponují zastaralou technikou pocházející ze 70. a 80. let. Ani tehdy to ale nebyl poslední výkřik techniky. „Vždycky jsme kupovali již použitá vozidla,“ poznamenal tajemník radnice Valdemar Havela. Nová cisternová stříkačka proto bude pro litvínovské dobrovolníky obrovským darem.

„Naši dobrovolní hasiči mají, bohužel, k dispozici pouze značně zastaralou požární techniku. Vítáme proto dar Unipetrolu, který nám pomůže zakoupit zcela nové hasičské auto a tím vylepšit vybavenost hasičské zbrojnice,“ uvedla starostka Litvínova Kamila Bláhová. „Je to velmi smysluplný dar,“ řekl při podpisu smlouvy Tomáš Herink, člen představenstva skupiny Unipetrol.

O jaké přesně půjde auto? Hasiči mají svůj vysněný vůz, ale jestli přesně ten získají, není jisté. „Vozidlo musí být vybráno cestou veřejné zakázky,“ poznamenal tajemník Valdemar Havela. Do garáže přijede do konce příštího roku.

Litvínovští dobrovolní hasiči vyjíždějí k událostem do deseti minut 24 hodin denně. Vloni zasahovali u padesátky událostí. Letos jich mají na svém kontě už osmapadesát. „Je to o srdci a o tom, že to děláte s nadšením,“ říká o činnosti dobrovolného hasiče velitel litvínovské jednotky Tomáš Stanko. K jeho čtrnácti kolegům mohou klidně přibýt noví. „Zájemci mají možnost se přihlásit,“ dodal Valdemar Havela. Facebookové stránky najdete zde.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Litvínova vznikla v roce 1999 a navázala na dlouhou tradici litvínovských hasičů, jejichž mateřská organizace Český sbor dobrovolných hasičů vznikla v roce 1924.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru