AKTUÁLNĚ: Víme, komu chce nabídnout ANO spolupráci a s kým už nechce v Litvínově vládnout
Starostka Litvínova Kamila Bláhová.
Litvínov

Litvínov - Politické hnutí ANO 2011, které dostalo v komunálních volbách 2018 v Litvínově největší podíl hlasů, se po sérii jednání se všemi subjekty zvolenými do zastupitelstva města rozhodlo nabídnout koaliční spolupráci KSČM, SNK – ED a Sdružení Litvínováci.

"Zvolený model spolupráce umožňuje vítězi voleb co nejširší naplnění volebního programu. V nejbližších dnech budou probíhat vyjednávání o koaliční smlouvě," informovala ve středu v podvečer Kamila Bláhová, dosavadní starostka města za ANO.

"Přestože se budou následující jednání soustředit na výše jmenované subjekty, hnutí ANO 2011 v Litvínově je připraveno nabídnout ostatním stranám zastupitelstva co nejširší spolupráci, která povede k rozvoji našeho města," dodala Kamila Bláhová.

Nabízená koaliční spolupráce by znamenala odchod do opozice pro Starosty a nezávislé, zastoupené dosud v nejužším vedení města místostarostou Milanem Šťovíčkem.

Sdružení Litvínováci je reprezentováno Petrem Buchou, SNK - Evropští demokraté budou mít v zastupitelstvu Jiřího Šlégra a Jakuba Petružálka. Z komunistů se do zastupitelstva dostali dosavadní místostarostka Erika Sedláčková, Rostislav Šíma a Radka Kroupová.

Není ale ani zcela vyloučeno, že by se mohlo podařit vítězné ANO odstavit, podobně jako se to stalo v Brně. Musely by se spojit všechny subjekty proti ANO či například proti ANO a KSČM.

Další průběh vyjednávání budeme sledovat a přineseme aktuální informace.

Psali jsme

{article 99317}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru