Nový most, plavecká hala i město, kde dál nebudou herny. Toto jsou priority nového vedení Litvínova
Most přes Mezibořskou ulici půjde k zemi, nahradí ho nový. Foto: Oldřich Hájek
Most

Litvínov - V Litvínově se čtyři politické subjekty dohodly na povolební spolupráci. Po ustavujícím zasedání zastupitelstva budou definitivně známa jména nejužšího vedení města, i když je více než pravděpodobné, že budou odrážet současnou dohodu. Na co se bude nová litvínovská vláda soustředit? Zde jsou hlavní věci.

Vyjednávací týmy se v pátek dohodly na koaliční spolupráci politického hnutí ANO, KSČM, SNK ED a Sdružení LITVÍNOVÁCI. Detailněji píšeme v článku V Litvínově se dohodli na novém vedení města. Budou to tito lidé.

V třiadvacetičlenném zastupitelstvu bude mít koalice většinu 14 hlasů. Mezi priority v tomto volebním období bude patřit dokončení připravovaných strategických investičních akcí.

Mezi ty patří výstavba nové plavecké haly, výstavba nového mostu na Podkrušnohorské ulici přes Mezibořskou ulici, dokončení investiční přípravy realizace nové smuteční síně na městském hřbitově, výstavba nového dopravního terminálu.

Dalšími prioritami jsou mimo jiné modernizace a bezbariérovost škol, modernizace dětských i školních hřišť, realizace architektonické soutěže na revitalizaci Pilařského rybníka a okolí, oživení centra města, příprava architektonické soutěže na zadní část náměstí Míru a Kostelní ulice, řešení parkování především na Osadě a u Koldomu, příprava modernizace zimního stadionu Ivana Hlinky.

Koalice se bude také zabývat demolicí vybydlených panelových domů v Janově, vybudováním nového skateparku a zázemí volejbalových kurtů.

Koaliční partneři odmítají vybudování ropovodu v zastavěném území města a budou též prověřovat možnost vymístění etylénovodu. Rovněž se shodli na tom, že Litvínov zůstane městem bez hazardu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru