Muž, který z nezletilé školačky vylákal mobil, skončil za mřížemi. Policie pokus o únos vyloučila
Ilustrační foto. Zdroj: Vězeňská služba ČR
Most

Most - Mostecká policie od úterý šetří případ, kdy neznámý muž měl před mosteckou nemocnicí oslovit nezletilou školačku, se kterou následně šel do ulice SNP a tam na dívce vylákal mobil, který si nechal a z místa odešel.

"Podle zjištění policistů si muž dívky všiml u nemocnice, když měla v ruce mobil a chtěl se ho zmocnit. Na místě však bylo hodně lidí, čehož se muž bál. Dívku oslovil, komunikoval s ní a následně pod smyšlenou verzí spolu odešli směrem od nemocnice k ulici SNP. Během cesty neznámý lstí získal dívky mobil. Poté u jednoho domu odešel s tím, že se vrátí. Už však nepřišel. Dívka neutrpěla žádné zranění, podle výsledků šetření nedošlo k fyzickému kontaktu mezi mužem a školačkou a nebylo na ní použito žádné násilí," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Policie po podezřelém muži začala okamžitě pátrat spolu se strážníky na základě získaného popisu. V pátrání pokračovala i ve středu. Policisté hlídkové služby si ve večerních hodinách v centru Mostu všimli muže, který odpovídal popisu hledané osoby. Hlídka muže vyzvala k prokázání totožnosti, muž nepředložil žádné doklady a uváděl nacionále svého příbuzného. Policisté lež odhalili a muže předvedli na oddělení k dalším úkonům ke zjištění totožnosti. Následně byl podezřelý umístěn do cely.

"Dnes dle výsledků šetření vyšetřovatel 36letého muže z Mostu obvinil z přečinu krádeže a podá státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Na základě provedeného šetření nebylo zjištěno, že jednání muže naplňuje skutkovou podstatu trestného činu únos dítěte a proto došlo ke změně právní kvalifikace. Za toto jednání hrozí obviněnému v případě uznání viny až tříletý trest odnětí svobody. Muž kradl už v minulosti a byl za to potrestán, i tento měsíc ho policisté obvinili za jinou krádež," dodává mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru