Na okraji Žatce roste nová výrobní hala, dá práci až pětistovce lidí
Společnost Koito Czech staví Na Astře další halu pro 500 zaměstnanců. Foto: město Žatec
Most

Žatecko - Přibližně za rok by měla v žatecké lokalitě Na Astře stát nová výrobní hala závodu Koito Czech, v níž může pracovat až 500 nových zaměstnanců.

Celková investice japonské firmy má být 2,3 miliardy korun a výrobce světlometů díky ní chce ročně vyrábět 1,7 milionu setů reflektorů do aut. Zároveň tím Koito Czech potvrdí pozici největšího zaměstnavatele v Žatci a blízkém okolí – po dokončení nové haly má mít kolem sedmnácti stovek pracovníků. Celý investiční záměr firma představila dnes dopoledne při slavnostním zahájení stavby s názvem Koito Fáze 2.

Stavbu symbolicky zahájil tradiční japonský ceremoniál, který má zajistit nejen bezproblémové dokončení stavby, ale také zabránit jakýmkoliv újmám na zdraví. Slavnosti se zúčastnily asi dvě desítky hostů.

Koito Czech začalo v Žatci vyrábět světlomety do aut v září 2002. Od té doby se jeho počet zaměstnanců výrazně zvýšil, stejně jako výroba. „Současná hala nám začíná být malá, kapacita výroby se naplnila,“ vysvětlil potřebu nových výrobních prostor Masataka Choji, prezident společnosti Koito Czech. Roste totiž nejen výroba, ale také náročnost světlometů, které se skládají ze stále více komponentů a jsou složitější.

0911hala1

Vizualizace projektu. Společnost Koito Czech staví Na Astře další halu pro 500 zaměstnanců. Zdroj: Město Žatec

Nová výrobní hala se začala stavět letos v červenci, od května do října příštího roku už počítá plán výstavby s montáží technologických zařízení. Vedle haly o rozměrech 66 krát 216 metrů se postaví také parkoviště, energetické centrum či prostory pro skladování. „Všechno by mělo být hotové na konci příštího roku,“ potvrdil Jan Novotný, člen managementu Koito Czech.

Zároveň připomněl, že společnost je nejen největším zaměstnavatelem v Žatci, ale také se snaží chovat jako správná místní firma. Finančně podporuje zdejší školy, sportovní či kulturní akce včetně Dočesné. „Nejvíce se zaměřujeme na školství. Podporujeme mateřské i základní školy, ale hlavně školy střední, protože i nás trápí nedostatek technických pracovníků. Proto jsme zahájili spolupráci s Obchodní akademií a Střední zemědělskou školou Žatec, kde před třemi lety vznikl obor elektromechanik. V minulých dvou letech už jeho žáci chodili k nám na praxi a ty nejlepší zaměstnáváme,“ dodal Jan Novotný.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru