OBRAZEM: Podívejte se z okna! Hněvín svítí dnes večer purpurově!
Hněvín se rozzářil purpurovou barvou. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Purpurová je barvou celosvětově připomínaného dne předčasně narozených dětí, který připadá letos na sobotu 17. listopadu. Ve světě je obvyklé, že se k různým speciálním příležitostem nasvěcují architektonické dominanty měst. Tento krásný zvyk přijalo letos i Statutární město Most.

Hněvín se historicky poprvé zahalil v předvečer 17. listopadu do purpurového hávu a připojil se tak k oslavám Světového dne předčasně narozených dětí.

„Hrad Hněvín je vidět široko daleko a proto jsme hrdí na to, že se takto výrazně Město Most do oslav zapojí. V Mostě je totiž jedno z 12 špičkových perinatologických center intenzivní péče v Česku. A právě pro neonatologické sestry a lékaře, kteří se v Nemocnici Most starají o předčasně narozené děti, pořádá Nedoklubko v ten samý večer benefiční Purpurový ples,“ uvádí Markéta Kučerová, koordinátorka za Nedoklubko pro Most.

„Purpurové nasvícení Hněvína a Purpurový ples by nebylo možné realizovat bez svolení primátora města Mostu Jana Paparegy a bez záštity jeho náměstkyně Markéty Staré, kterým děkujeme za vřelé přijetí žádosti o nasvícení Hněvína a spolupráci během příprav Purpurového plesu,“ dodává Markéta Kučerová.

„Obrovské poděkování pak patří elektroinstalační firmě Flumine Most, s.r.o. za to, že si vzala osvětlení Hradu Hněvín na starosti a svou práci odvádí (v rámci příprav již několik týdnů) dobrovolně bez nároku na honorář. Děkujeme Vám, že společně s námi pomáháte srdcem!“ vzkazuje koordinátorka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru