Středoškoláci si v Bělušicích vyslechli příběh vězně i to, jak mohou drogy dostat člověka až za mříže
Návštěva středoškoláků ve Věznici Bělušice. Foto: VS ČR
Most

Bělušice - V rámci protidrogového programu a prevence kriminality navštěvují pravidelně střední školy Věznici Bělušice. V polovině měsíce listopadu 2018 se přednášky zúčastnilo 52 studentů z Gymnázia Louny.

Po první části návštěvy, kde tisková mluvčí představila vězeňskou službu v globálu a seznámila přítomné s profilací věznice zavítal mezi studenty vybraný odsouzený. "Vězeň ve spolupráci se speciální pedagožkou vyprávěl o svém civilním životě, životě ve výkonu trestu a odpovídal na otázky týkající se převážně negativních účinků užívání návykových látek a jejich následků, které jedince přivedou až do věznic," přiblížila diskuzi mluvčí věznice Danuše Vránová.

V dalších blocích si studenti prohlédli výstroj a výzbroj příslušníků a práci psovodů, která byla završena profesionální ukázkou vyhledání návykových látek psem. "Na závěr exkurze se celá skupina přesunula do prostor okrasné zahrady Věznice Bělušice k poslednímu výkladu týkajícího se práce odborných zaměstnanců s odsouzenými a dotazům, které byly zaměřeny i na možnost pracovního či služebního poměru u Vězeňské služby ČR po studiu," dodala Danuše Vránová.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru