Obrnice budou hospodařit se schodkem, vyčlenily peníze i na možné zřízení obecní policie
Zasedání zastupitelů. Foto: OÚ Obrnice
Most

Obrnice - Obec Obrnice bude hospodařit v roce 2019 bez zapojení financování se schodkem 6,248 milionu korun. Příjmy by měly dosáhnout 35,931 milionu korun, výdaje pak 42,179 milionu korun.
Zastupitelé schválili návrh rozpočtu na příští rok na svém posledním letošním prosincovém jednání s tím, že do financování schodku zapojí rezervy z minulých let.

Rozpočet zahrnuje provozní příjmy a provozní výdaje na zabezpečení řádného chodu obce při zajišťování plnění všech zákonných povinností. Neobsahuje žádné investiční záměry s výjimkou pořízení elektrocentrály a radiostanice pro dobrovolné hasiče a prostředky na eventuální zřízení a financování obecní policie. „Právě na zřízení obecní policie a její provoz jsme vyčlenili pět milionů korun, což tvoří největší podíl schodku. Případné akce investičního charakteru v příštím roce projednáme individuálně v zastupitelstvu, a to včetně návrhu na způsob jejich financování,“ upřesnil obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Rozpočet na letošní rok zastupitelé schválili také jako schodkový s částkou 34,091 milionu korun na straně příjmů a 36,267 milionu korun na straně výdajů. Postupně přijatá rozpočtová opatření
předpokládají na konci prosince růst příjmů až na 49,299 milionu korun, výdaje by nakonec měly dosáhnout 54,007 milionu korun. Hospodaření by tedy mělo skončit se schodkem ve výši 4,7
milionu korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru