Mladiství figuranti bez problému nakoupili alkohol. Všude, kde to zkusili
Tři provozovny, tři bezproblémové nákupy alkoholu. Foto: ČOI
Most

Ústecký kraj -  Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje provedla mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na zákaz prodeje alkoholu mladistvým. S figuranty byly provedeny tři kontroly, ve všech případech byl alkohol mladistvým prodán.

S využitím mladistvých figurantů uskutečnila ČOI kontroly ve třech provozovnách. Konkrétně se jednalo o supermarket, restauraci a večerku. Alkoholické nápoje byly mladistvým prodány ve všech třech provozovnách. Navíc v jednom případě prodávající nevystavil řádný doklad o zakoupení výrobků.

„Pro porušení ustanovení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, dále zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, bude s kontrolovanými zahájeno správní řízení a může jim být uložena pokuta až do výše 1 000 000 Kč,“ říká ředitelka inspektorátu Renata Linhartová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru