Vyrůstá v Obrnicích budoucí zpěvačka? Klientka obrnického zařízení pro děti a mládež uspěla v celorepublikové soutěži
Adéla Švábová (uprostřed) se sociální pracovnicí nízkoprahového zařízení Evou Tomčíkovou (vlevo) a ředitelkou OCSS Lucií Matějovicovou.
Most

Obrnice - Závěr letošního roku přinesl úspěch nízkoprahovému zařízení pro děti a mládež, jehož zřizovatelem je příspěvková organizace Obrnické centrum sociálních služeb (OCSS). Zasloužila se o to jeho klientka, studentka Adéla Švábová, která přivezla začátkem prosince cenný kov z finále celorepublikové talentové soutěže v Kadani. Porota ocenila její pěvecké vystoupení bronzovou příčkou.

Dalším výrazným talentem je bezesporu sedmnáctiletý Karel Sivák. Nenašel konkurenci v lokální soutěži v soupažném tlaku v lehu na rovné lavici s velkou činkou (benchpress). „Zvedl neuvěřitelných 165 kilogramů. Tímto v jeho věku nebývalým výkonem soupeře doslova deklasoval, bylo to jednoznačné vítězství. I on tak má velkou šanci uspět na celorepublikové úrovni. Uvidíme už v příštím roce,“ upřesnila ředitelka OCSS Lucie Matějovicová.

Oba úspěšní reprezentanti převzali ocenění na vánoční besídce, kterou v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež uspořádali jeho pracovníci.

2912obrnice2

Karel Sivák (uprostřed) se svým trenérem Martinem Novotným a ředitelkou OCSS Lucií Matějovicovou.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež od 15 do 26 let v Obrnicích získalo před třemi lety nové zázemí s moderním vybavením, v komplexu nechybí posilovna či víceúčelové hřiště. Obec na jeho vybudování získala dotaci ministerstva práce a sociálních věcí z _programu IOP Evropské unie ve výši zhruba 18 milionů korun.

Hlavním zaměřením nízkoprahového zařízení je podle Lucie Matějovicové poskytování sociálních služeb s cílem pomoci mladým lidem dostat se zpátky do školy a doplnit si vzdělání, případně najít uplatnění na trhu práce. „Velký důraz ale klademe i na zájmové aktivity a koníčky. Je důležité, aby děti a mladí lidé trávili volný čas smysluplně. Úspěch Adély a Karla je důkazem, že se nám to snad daří,“ doplnila.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru