Nejčastější jména malých Mostečanů! Která jsou nejoblíbenější a kterých ubývá?
Ilustrační foto: CC0
Most

Most – V roce 2018 se narodilo celkem 618 dětí s trvalým pobytem v Mostě. 317 z nich byli chlapci, 301 bylo děvčat.

Město Most nyní zveřejnilo žebříček nejoblíbenějších jmen dětí s trvalým pobytem ve městě, která rodiče svým dětem dávali.

Začneme dívkami: Na prvním místě je Eliška, těch bylo vloni 26. Narodilo se také 13 Sofií a třetí příčka patří Emmě, Emě a Anně s devíti jmény. Zajímavé je srovnání s rokem 2017, to zvítězila Adéla, Elišek bylo čtrnáct a toto jméno bylo na druhém místě. Loni se tedy nejoblíbenější Adéla z předloňska do první trojice nedostala. Skokanem je Sofie.

Nejčastěji dávaným jménem u chlapců byl vloni Jan a Jakub s osmnácti jmenovci. Druhý Matyáš se objevuje v rodných listech patnáctkrát a Adamů se narodilo čtrnáct. Jan zvítězil i v roce 2017, Adam byl tehdy rovněž třetí. Loni už se ale v první trojici neobjevuje David, který byl předloni na druhé příčce. Naopak skokanem roku 2018 je jméno Jakub.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru