V Mostě platí už šest let zákaz podomního prodeje. Někteří prodejci jej však stále porušují
Štvou vás podomní obchodníci číhající za dveřmi? Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Nemístně zasahují do soukromí lidí, mnozí z nich neváhají používat různé podvodné praktiky, obtěžují a vyvíjejí nátlak zejména na seniory. O kom je řeč? O podomních prodejcích. Již téměř šest let je sice v Mostě podomní prodej zakázán a za porušení tohoto zákazu hrozí vysoké pokuty, přesto se čas od času najdou jedinci, kteří přesto neváhají obtěžovat místní obyvatele.

„Tento zákaz se vztahuje nejen na podomní, ale i na pochůzkový prodej s výjimkou prodeje charitativních předmětů. Platí na území celého města od 00:00 do 24:00 hodin a na jeho dodržování dohlíží městská policie. Přesto občas obdržíme stížnost, v níž lidé upozorňují na pohyb prodejců u nich v domě. Každý, kdo se s takovým prodejcem setká, by ho měl na existenci zákazu buď upozornit, nebo okamžitě informovat městské strážníky na lince 156,“ informovala vedoucí oddělení kontroly mosteckého magistrátu Danuše Brzobohatá.

Zákaz podomního a pochůzkového prodeje upravuje nařízení č. 2/2016 Tržní řád ze dne 10. listopadu 2016. Za jeho porušení hrozí podomním a pochůzkovým prodejcům pokuta až do výše 100 000 Kč.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru