Mateřské centrum Barborka v Mostě, které pomáhalo rodinám, končí
Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Mateřské centrum Barborka v Mostě končí s poskytováním služeb rodinám. Mohou za to opožděné dotace, které slouží k provozu centra.

„K tomuto rozhodnutí nás vedlo především jednání MPSV ve věci dotací nestátním neziskovým organizacím na podporu rodiny, kdy nebyly několik let dodržovány termíny výplat dotací, a to až téměř o 3 měsíce. Jelikož dotace kryly většinou 70 % nákladů centra, byly nejen pro nás termíny jejich výplaty stěžejní,“ vysvětluje Ilona Radicsová, koordinátorka a vedoucí Mateřského centra při Krušnohorském centru pro rodinu.

„Našim obětavým zaměstnancům, kteří téměř rok co rok pracovali pro centrum zdarma tři, někdy až pět měsíců zadarmo, protože se čekalo na proplacení dotace MPSV, patří velký dík. Loňský rok (a situace zaviněná chybným hodnocením projektů ze strany MPSV), byl pro nás poslední kapkou, která vedla k našemu rozhodnutí ohledně pozastavení projektu MC Barborka. Mrzí nás to především proto, že především o poradenské aktivity v oblasti vztahů a výchovy byl veliký zájem,“ dodává Ilona Radicsová.

Mateřské centrum Barborka je projektem zaměřeným na prevenci sociálního vyloučení rodin s dětmi, pomoc rodičům s výchovou dětí a upevněním vzájemných rodinných vazeb a vztahů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru