Začátek týdne bude chladnější, pak se znovu vrátí jaro
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V neděli mezi 14. a 15. hodinou teploty na Mostecku dosáhly 18 °C, stejně tou dobou bylo například v egyptské Alexandrii anebo na Kypru. V ranních hodinách ale rtuť teploměru klesla až k bodu mrazu, denní amplituda teplot tedy činila bezmála 20 °C. Oblačnosti bylo na obloze po celý den dost, zprvu té vysoké, přes kterou zdárně prosvítalo slunce, následně se během odpoledne přidala oblaka spojená se studenou frontou. Ta přinesla ochlazení, ale pouze několikadenní.

V pondělí 18. března k nám pronikne chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu, a to kolem tlakové níže se středem nad jihem Skandinávie. Zpočátku, tedy ráno, sice může být jasno až polojasno, jinak ale bude až do (pozdních) odpoledních hodin převážně oblačno až zataženo a rozhodně nepřekvapí přeháňka. V Krušných horách sněhová či kombinovaná (tj. smíšená), v nížinách dešťová. K večeru a večer mraků výrazně ubude. Nejvyšší odpolední teploty okolo 5 až 9 °C.

V úterý 19. března se nad Mostecko od západu nasune tlaková výše, nicméně její přední strana ještě podpoří advekci chladu a vlhka ze Severního moře, a tak se znovu zadaří oblakům. V noci a ráno nepřekvapí skoro jasno až polojasno, dopoledne a odpoledne povětšinou oblačno až zataženo s ojedinělými přeháňkami (skupenství jako v pondělí) a v podvečerním a večerním čase znovu ubývání oblačnosti na skoro jasno až polojasno. Nejvyšší odpolední teploty okolo 5 až 9 °C, ráno v minimu kolem 1 až -3 °C.

Ve středu 20. března se centrum zmíněné oblasti vyššího tlaku vzduchu ocitne přímo nad Mosteckem, pročež se lidově řečeno vyčasí. Dešťové kapky ani sněhové vločky se ve středu neobjeví, zato sluneční paprsky ano, neb více méně po dobu všech 24 hodin bude jasno až polojasno. Nejvyšší odpolední teploty okolo 10 až 14 °C, ráno v minimu kolem 0 až -4 °C.

Ve čtvrtek 21. března by vliv středu této oblasti vyššího tlaku vzduchu měl pokračovat – po celý den slunečno, pomineme-li trochu té vysoké oblačnosti, která se nejspíše objeví, a k tomu nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C. Ráno v minimu kolem 4 až 0 °C. (soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru