Dívejte se: Česká televize dnes dává dokument o mosteckém přesunutém chrámu
Mostecký kostel. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Most

Most - O Velikonoční pondělí 22. dubna 2019 uvede program ČT 2 od 14:15 hodin dokument Chrám z popela zdvižený o historii mosteckého kostela Nanebevzetí Panny Marie.

Dokument vznikl v režii Martina Studeckého v nahrávacím studiu Ponte Records. Dokumentární film z produkce Ponte Records Chrám z popela zdvižený jako první představuje celou více než 500letou historii mosteckého kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě.

Režisér Martin Studecký začal na snímku pracovat v roce 2017, tedy přesně 500 let od počátku stavby nového kostela. Slavnostní premiéra se pak odehrávala přímo v prostorách kostela 22. února 2018.

Celý dokument uvede na Velikonoční pondělí 22. dubna 2019 od 14:15 program České televize ČT 2. Česká televize také odvysílala rozhovor s režisérem Martinem Studeckým v rámci pořadu Studio 6 (18. dubna 2019), který je dostupný ke zhlédnutí na webu iVysílání ČT. K uvedení dokumentu byl také spuštěn web (najdete jej na tomto odkazu).

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru