MS v hokeji: Čtvrteční večerní bitva s Německem! Tak ať to vyjde
Foto: L. Lhota
Most

Bratislava - Papírově nejslabšího soupeře z osmičky postupujících dostali Češi pro čtvrteční čtvrtfinále (20:15). Navíc se nemusí přesouvat na východ Slovenska, zůstanou v jeho hlavním městě. Zasloužená odměna pro tým, který v základní skupině v silné konkurenci Švédska, Ruska a Švýcarska klopýtl jen jednou a má pětici hráčů v elitní desítce kanadského bodování šampionátu. Tím ale všechny radosti a pozitivní bilancování končí, nastává koncentrace, studování soupeře a příprava na tvrdou práci.

Němci si v generálce střihli výhru nad Finy (4:2). Nebezpeční tak nejen byli a jsou, ale jistě i budou. O nějakém podcenění ve vyřazovací části stejně tak jako tak nemůže být řeč.

Ztráta dvougólového vedení se Švýcary může být pro Česko varováním, přesto by tým finského trenéra Söderholma, který má k ruce hned tři kanadské asistenty, neměl být konečnou stanicí pro Říhovy svěřence. Byla by to obrovská škoda, protože tohle mužstvo na medaili má.

Když postoupí favorité, byla by naším soupeřem v semifinále Kanada, ale to je ještě daleko.

Další čtvrtfinálové dvojice vyšly zajímavě. Odehraje se jak skandinávské derby (Finsko – Švédsko, 20:15), tak i souboj velmocí (Rusko – USA, 16:15). Pro Rusy nemusí být lehké zopakovat proti Kanemu (zatím 2+8) a spol. skvostný výkon ze druhé třetiny úterního duelu proti Švédům (6:0, nakonec výsledek 7:4). Překvapí Američané, nebo je „Red machine“ rozebere do šroubku?

Kanada nastoupí proti Švýcarsku (16:15), které nejprve na turnaji čtyřikrát vyhrálo nad slabšími protivníky a pak třikrát podlehlo silným. V podstatě nebude mít co ztratit.

Semifinále je na programu po dni volna v sobotu (15:15, respektive 19:15), finále a boj o bronz v neděli.

Ivan Hlinka míval coby kouč národního týmu cíl hrát až do neděle. Protože to saháte po cenném kovu.

Tak ať to vyjde.

Bartošák nebo Francouz? Tipněte si…

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru