OBRAZEM: Na zahájení letošní lázeňské sezóny se děly zázraky
Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Foto: Ilona Kaulfuss
Most

Teplice – Letošní Zahájení 865. lázeňské sezony v Teplicích mělo hned několik premiér. Poprvé po letech se s primátorským řetězem na pódiu neobjevil Jaroslav Kubera, ale Hynek Hanza. Ten svým proslovem přesvědčil, že je hodným nástupcem bývalého primátora nejen ve věcech spravování města, ale i při zahájení lázeňské sezony. Jaroslav Kubera si jeho projev ujít nenechal, stejně jako atmosféru slavnostního odemčení pramenů a začátku oslav, kterých se zúčastnil spolu s manželkou.

Premiéru měla i nově vydlážděná Lázeňská ulička, která se otevřela v rámci lázeňské sezony. Sice ještě chybí dlažba v horní části, která se bude dokončovat v létě, ale i tak už jde o příjemný vizuální posun. Do třetice šlo o premiéru velkoformátového promítání hokejového zápasu během sobotního programu na boční zeď teplického domu kultury. Zajímavé je, že se jednalo o neplánovanou akci. Primátor Hynek Hanza promptně zareagoval na příspěvek ve facebookové skupině, kde jedna z teplických žen naznačila, že by společné sledování významného zápasu v rámci programu Lázeňské nebylo špatné. Primátor s náměstkem Jiřím Štáblem a pracovníky domu kultury zapracovali a během několika málo hodin byla večerní projekce připravená.

Z bohatého programu, na jehož přípravě se podílel zejména dům kultury, ale i řada spolků a organizací, si návštěvníci zahájení lázeňské sezony mohli vybírat podle stylu, nálady a hudebních preferencí. Připravených bylo celkem pět pódií. Velký zájem vzbudily například kapely Vitacit, Vltava, Znouzecnost nebo zpěvák Xindl X. Svůj početný zástup fanoušků přitáhla večer i domácí, teplická kapela Blue Rocket. Do šanovské mušle, kde dopoledne probíhal happening teplického domu dětí a mládeže, přišli odpoledne především příznivci dechové a lidové hudby.

V neděli 26. května program zahájení lázeňské sezony pokračuje. Jedinou změnou v něm je zrušení vystoupení kapely Už jsme doma, z vážných zdravotních důvodů na straně kytaristy. UJD měla odehrát s Romkem Hanzlíkem vzpomínkový koncert na léta spojená s FPB a odstartovat tak program ve 13 hodin na Ptačích schodech. Pořadatelům z domu kultury se podařil téměř zázrak a ze dne na den domluvili náhradní vystoupení, kapely -123 minut, která pro teplické slavnosti přerušila nahrávání nového alba. Kromě zmíněné kapely jsou v nedělním programu zastoupené například skupiny Yo Yo band, Wohnout, skvělá jazzová vokální kapela Prime Time Voice, zpěvačka Olga Lounová, František Nedvěd a spousta dalších. Teplickými je velmi očekávaný program s názvem Back to Home, na kterém se představí domácí rockové legendy jako Motorband, Hlahol a jejich hosté, mimo jiné Milan Špalek z Kabátů.

Ke skvělé atmosféře a průběhu slavností přispívá také řada stánkařů, kteří zajišťují, aby nálady návštěvníků nepokazil hlad, žízeň a aby si domů mohli odnést kromě zážitků i něco pěkného. Svého volna se museli vzdát rovněž hasiči, záchranáři i policisté, kteří dbají na bezproblémový průběh slavností a na bezpečí návštěvníků.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru