Pozor, znovu budou létat hromy, blesky a stromy. Je tu další výstraha na dnešní odpoledne!
ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj - Český hydrometeorologický ústav vydal další výstrahu před velmi silnými bouřkami, které mají znovu udeřit zejména v Ústeckém a Karlovarském kraji. Výstraha je platná od úterní 15. hodiny do 3. hodiny následujícího dne.

Očekává se výskyt velmi silných bouřek doprovázených kroupami, přívalovými srážkami s úhrny kolem 50 mm a nárazy větru kolem 70 km/h. Může docházet k lámání větví stromů nebo i vyvracení stromů a možným škodám na majetku a elektrickém vedení. Nebezpečné budou podmínky pro chodce i pro řízení motorových vozidel.

Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty, zabezpečit skleníky apod. Je nutné dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem, úrazu padajícími a poletujícími předměty a kroupami. Při řízení vozidla v bouřce se doporučuje snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Vývoj a postup bouřek lze sledovat na výstupech z meteorologických radarů zobrazených na internetu ČHMÚ www.chmi.cz nebo v aplikaci chytrého telefonu, tabletu, apod.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru