Jaké bude počasí v dalších dnech? Bouřky tropické teploty neukončily
Jaké můžeme čekat v dalších dnech počasí? Ilustrančí foto: CC0
Most

Mostecko - Po pondělní 19. hodině se v Karlovarském kraji zformovala intenzivní bouřka doprovázená krupobitím. Následně se vydala směrem na severozápad, ve skutečnosti kopírovala železniční trať z Chebu do Děčína. Po 22. hodině tato bouřka dorazila na Mostecko a přinesla snad všechno, co mohla – prudký vítr, přívalový déšť a v neposlední řadě kroupy. Nejvíce srážek na Mostecku spadlo v Mostě, a to 40 mm, v rámci Ústeckého kraje se jednalo o druhou nejvyšší hodnotu. První měl na svědomí Žatec. Nová Ves v Horách na tom byla podobně jako Most, tam bouřka přinesla 39 mm srážek.

S bouřkami je nutné počítat také dnes, opět zejména v podvečerním a večerním čase. A i tentokrát platí, že mohou být doprovázeny nebezpečnými doprovodnými jevy v podobě silných nárazů větru, lijáku anebo krup. Nejvyšší odpolední teploty podobně jako včera zamíří do rozmezí 26 až 30 °C.

{article 150233}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Ve středu 12. června bude pokračovat vliv přední strany pole nižšího tlaku vzduchu, které se již od konce minulého týdne udržuje nad západní a střední Evropou. Kvůli neutichajícímu přílivu teplého vzduchu od jihu se nejvyšší odpolední teploty budou pohybovat okolo 26 až 30 °C, ráno v minimu nabídne hodnoty kolem 19 až 15 °C. První polovina dne se obejde beze srážek, nikoli však bez slunečních paprsků, nicméně po obědě se počasí vrátí k původnímu scénáři, to znamená bouřky, bouřky, bouřky.

Ve čtvrtek 13. června se charakter počasí nijak zásadně nezmění, po většinu dne bude na obloze převládat velká oblačnost a nepřekvapí přeháňky anebo bouřky, k večeru a večer se, resp. mělo by se vyjasnit. Po několikadenní pauze to tedy znovu vypadá na ideální podmínky co se pozorování hvězd (a množících se družic a satelitů) týče. Nejvyšší odpolední teploty okolo 24 až 28 °C, ráno v minimu kolem 18 až 14 °C.

{article 150235}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Předběžný výhled na víkend:

  • 14. červen: Slunečno, beze srážek, v maximu 27 až 31 °C
  • 15. červen: Převážně slunečno, až večer/v noci bouřky, v maximu 29 až 33 °C
  • 16. červen: Velká oblačnost, přeháňky/bouřky, v maximu 25 až 29 °C

Zkrátka počasové podmínky typické pro nepříliš stabilní prostředí (tj. převaha tlakových níží, absence tlakové výše). (soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru