Jaké nás čeká počasí? Do čtvrtka tropy, před víkendem bouřky a ochlazení
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V úterý 18. června se nad Pobaltím a přilehlým okolím bude udržovat střed tlakové výše, která v pondělí ovlivňovala počasí na Mostecku. Proto byl úvod nového týdne bohatý na sluneční paprsky, přičemž teploty se zastavily na 27 °C.

Úterní počasí vlastně přijde s více méně stejným scénářem jako počasí pondělní, to znamená povětšinou slunečno, jen v odpoledních hodinách opět přechodná tvorba oblaků. Jediným rozdílem bude to, že nepřekvapí větší množství oblačnosti vysokého patra. Srážky žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 25 až 29 °C.

Ve středu 19. června se dotyčná oblast vyššího tlaku vzduchu posune ještě více na východ, pročež Mostecko spolu s celou Českou republikou vklouzne do nevýrazného tlakového pole. V noci a částečně také ráno, stejně jako večer, malá, nebo lépe řečeno žádná oblačnost, takže jasno až skoro jasno, mezitím až oblačno s tím, že v odpoledních hodinách se může objevit přeháňka anebo bouřka, spíše to druhé. Může, nemusí. Nejvyšší odpolední teploty okolo 27 až 31 °C, ráno v minimu kolem 19 až 15 °C.

Aktuální výstupy numerických modelů mají jasno v tom, že ve čtvrtek 20. června bude přes Německo od západu postupovat studená fronta, před níž u nás vyvrcholí příliv teplého vzduchu. A proto nejvyšší odpolední teploty dosáhnou hodnot okolo 28 až 32 °C. Ráno v minimu nabídne kolem 19 až 15 °C. Zpočátku tedy jasno, jak ale bude čtvrtek stárnou, obloha bude tmavší a tmavší. V odpoledním, tentokrát však zejména ve večerním čase je nutné počítat s bouřkami, které mohou být doprovázeny nebezpečnými doprovodnými jevy (vichr, přívaly vody, kroupy).

Nahlédnutí do daleké přítomnosti:

V pátek 21. června by mělo být převážně oblačno s dešťovými (jakými jinými asi, že?) přeháňkami. Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 až 26 °C, ráno v minimu kolem 17 až 13 °C.

V sobotu 22. června by mělo být oblačno až zataženo s deštěm, avšak nikterak intenzivním. K tomu, resp. kvůli tomu nejvyšší odpolední teploty okolo „pouhých“ 19 až 23 °C, ráno v minimu kolem 15 až 11 °C.

V neděli 23. června by se nad Severním mořem měl nalézat střed tlakové výše, po jejíž přední straně by k nám měl proudit chladnější vzduch od severu až severovýchodu. Obloha polojasná, nejspíše beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 24 °C, ráno v minimu kolem 14 až 10 °C. (soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru