Jak nepřijít o majetek během dovolené? Policie upozorňuje na poslední případy vloupaček na Mostecku
Ilustrační foto
Most

Most - Policie v Mostě vyšetřuje případy krádeží vloupání do bytů, rodinných domů, chat, sklepů a v souvislosti s blížící se dobou dovolených apeluje na občany, aby si svůj majetek řádně zabezpečili.

"Krádeže vloupáním patří na Mostecku mezi majetkovou kriminalitu, která je poměrně rozšířená, a je na občanech, jak svůj majetek ochrání. Mostecká policie vyšetruje z poslední doby dva případy, kdy se pachatelé dostali na pozemky rodinných domů a tam kradli," uvádí Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR na Mostecku.

V obci na Mostecku někdo vnikl na oplocenou zahradu a zcela nehlučně si odnesl zahradní nábytek, houpačku a další věci, vše za šest tisíc korun. Na Litvínovsku se v jedné obci neznámý pachatel vloupal do rodinného domu a odcizil finanční hotovost a šperky. Majiteli zanechal škodu za 37 tisíc korun.

Zabezpečte svůj majetek

Ochraně svého majetku by občané měli věnovat maximální pozornost a to nejen před dovolenými. U bytů i domů je nutné řádně zajistit dveře a okna proti vniknutí. Pokud odjíždíte na delší dobu, požádejte příbuzné či dobré známé, aby občas dohlédli na obydlí, vybrali schránku. Cennosti a vyšší finanční částky je dobré uložit do trezoru či do úschovny v bance. Před odjezdem nezatahujte rolety, závěsy a žaluzie, můžete tím dát najevo, že nejste doma. Na sociálních sítích neuvádějte, že opouštíte byt, dům. I tam pachatelé mohou získat tip.

Rady a způsoby zabezpečení mohou nalézt na https://www.stopvloupani.cz/materialy, informace lze získat i v mobilní aplikaci „Zabezpečte se“, která je volně ke stažení na Google Play či App Store (dle toho, jaký operační program na svém mobilu máte nainstalovaný) a nyní také v rámci šíření osvěty mezi širokou veřejnost díky kampani, která spočívá ve vysílání spotů v síti obrazovek v dopravních prostředcích MHD. Kampaň potrvá do 30. června 2019 a spoty poběží v Mostě i v Litvínově.

Projekt "Zabezpečte se" vznikl v roce 2018 jako republiková aktivita Policie ČR, která upozorňuje na majetkovou kriminalitu a hlavně na možnosti jejího předcházení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru