5 chyb na nové cyklostezce od kostela. Dělali ji vůbec za střízliva?
Tohle zábradlí je pro smích. Stavební firma si ho určitě do propagačních materiálů nedá. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Nová cyklostezka, která vede od mosteckého přesunutého kostela okolo skládky Celio k silnici z Braňan na Mariánské Radčice, rozhodně není dokonalá.

Cesta není ještě oficiálně otevřená (kolaudace se očekává ve třetím kvartálu letošního roku), ale už teď se tam ukazuje několik nedostatků, které bude zřejmě zapotřebí napravit. Pro cyklisty nepředstavují následné ukázky odfláknuté práce vážnější problém, pro in-line bruslaře či koloběžkáře ale už může být něco i přímo nebezpečné.

Zábradlí od oka

Někde se zřejmě šetřilo. A co na tom, že stavební firma, která silnici a cyklostezku dělá, bere od státu za zakázku desítky milionů. Tohle zábradlí se zřejmě stavělo po pořádném tahu. Jinak není možné, že by si křivých trubek nikdo nevšiml.

Po dešti všude bahno

2306cyklo2

Cesta zařízlá na mnoha místech do terénu prostě musí být zaplavená vodou. A když s sebou prudký déšť nese i hlínu, tak bahno pak zůstává na cestě. A už teď si troufáme říct, že uklízet to nikdo nebude. Cesta nám tak někde nejspíš časem úplně zmizí.

Štěrk na asfaltu nebudou bruslaři milovat

2306cyklo3

Jako nešťastné se ukazuje vykrytí prostoru mezi silnicí a cyklostezkou štěrkovou drtí. Asi sem někdo nasypal zbytky, které se už jinde nehodily a vyšlo to levněji než skládkování. Stačí ale, aby neopatrný řidič sjel mírně za krajnici a kamínky už odlétávají jak do vozovky, tak přímo na cyklostezku. A to je pro in-line bruslaře potom pěkný slalom, pokud nechtějí havarovat.

Půlící čára od oka

2306cyklo4

Tohle je, stejně jako křivé zábradlí, spíše úsměvný problém. Ale jen dokládá, jak si asi stavbaři dali se vším „záležet“.

Za Celiem cyklostezka mizí

2306cyklo5

Úplně jsme nepochopili stavební řešení cyklostezky u přemostění odpadního potrubí vedoucího z chemičky na odkaliště. Na mostě cyklostezka není, směřuje nás podle mostu, kde ale záhy mizí za značkou, která upozorňuje na zákaz vstupu. Tak co, vrátíme se, najedeme na silnici a pak si po kilometru stezku znovu najdeme. Tohle se taky moc nepovedlo…

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru