Je tu největší výheň roku! Mohou se kroutit koleje, z aut budou pece
Ilustrační foto: CC0
Most

ČR - Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu na velmi vysoké teploty. Vysoký stupeň nebezpečí potrvá od dnešních 12 do 21 hodin. Odpolední teploty vystoupí až na 33 až 37 stupňů Celsia. Středa tak může být zatím nejteplejším dnem roku.

Meteorologové vydali zároveň doporučení, jak velmi vysoké teploty přestát pokud možno bez zdravotních obtíží.

Teploty činí vysokou zátěž na lidský organismus, hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se proto dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezte tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávejte děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech. Při takto vysokých teplotách hrozí i další nebezpečí: vybočení a lomů kolejnic kolejové dopravy v důsledku jejich roztažení horkem.

Jak budete vy přežívat dnešní den? Napište nám, pošlete nám fotku či video na WhatsApp 737 058 283, do zpráv na Facebooku či mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Děkujeme. Z vybraných zaslaných snímků vytvoříme fotogalerii na našem webu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru