Na Mostecku se objevily samolepky, které si dělají srandu z kruhových objezdů
Samolepka na elektrorozvodné skříni. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Most by mohl být nazýván městem kruhových objezdů. I když si z nich někdo může dělat legraci, mají obrovskou výhodu: K nehodám na nich dochází jen minimálně a když už, tak převážně jen s drobnějšími škodami na vozidlech.

Poslední kruhové objezdy vznikají nad aquadromem a na komunikacích v okolí jezera Most. Hovoří se také o možné úpravě některých současných: Ten mezi Kahanem a Lidlem bývá v době dopravní špičky ucpaný. Tam jsou ale na vině spíše přechody pro chodce umístěné příliš blízko okružní křižovatce a velmi hustý provoz v odpoledních hodinách.

Celkově jsou v Mostě už přes dvě desítky kruháčů. A toho si všiml i neznámý vtipálek, který vyrobil červené samolepky s nápisem „Mostecká Kruhárenská“.

I přes veškeré legrácky kruhové objezdy dělají provoz plynulejším a patří mezi nejbezpečnější a nejjednodušší křižovatky. Fungují také jako přirozené retardéry, které zpomalují řidiče.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru