OD SOUSEDŮ: Plíseň, mastnota, za barem myší bobky a kosti! V oblíbené pizzerii na náměstí měli problém. Už zase!
V restauraci u Svatého Ignáce měli problém. FOto. Krajská hygienická stanice Ústí nad Labem
Most

Chomutov - Ve středu 17. července provedli zaměstnanci Krajské hygienické stanice kontrolu v provozovně Restaurant a pizzerie U Sv. Ignáce, která sídlí na chomutovském náměstí. Jedná se o restauraci s výrobou minutkových pokrmů na objednávku.

Při kontrole byly zjištěny závažné nedostatky, které se týkaly nezavedených postupů pro regulaci škůdců, čistoty potravinářských prostor, skladování potravin jiných než bezpečných. "V průběhu státního zdravotního dozoru bylo zjištěno, že není zásadním způsobem dodržována provozní hygiena v rámci celého stravovacího provozu. Navíc byl v celé provozovně zjištěn masivní výskyt trusu hlodavců, a to jak na podlaze v přípravně pizzy a skladu potravin, tak i za barem v odbytové části provozovny," uvádějí hygienici v závěrečné zprávě.

Dále bylo zjištěno, že v provozovně nejsou dodržovány předpisy pro potraviny, pokud jde o jejich uložení, ochranu před kontaminací, udržování stanovených teplot, které zabezpečí jejich zdravotní nezávadnost. "V provozovně není vytvořen dostatečný prostor pro bezpečné provádění veškerých pracovních operací, dochází zde ke křížení čistých a špinavých cest, čímž vzniká značné riziko kontaminace připravovaných pokrmů s následným ohrožením zdraví strávníků alimentárním onemocněním.

Byly zjištěny stavebně technické závady, na WC pro zaměstnance byly poškozené stěny se známkami plísně, odlupující se omítka, u umyvadla na WC pro zaměstnance netekla teplá voda. Přítomnost hlodavců signalizovaná výskytem jejich trusu znamená rizikový faktor, který může negativně ovlivnit zdravotní stav strávníků. Hlodavci mohou svým pohybem po provozovně kontaminovat potraviny a povrchy přicházející do styku s potravinami exkrementy, bakteriemi," stojí dále ve zprávě krajských hygieniků.

Vzhledem k tomu, že zjištěný stav nevylučuje možnost kontaminace potravin a připravovaných pokrmů, a nelze tak zajistit bezpečnost pokrmů, čímž vzniká riziko poškození zdraví infekčním onemocněním strávníků, bylo rozhodnuto o okamžitém pozastavení výkonu činnosti. Rovněž byla na místě nařízena sanitace celé provozovny včetně zajištění provedení speciální ochranné deratizace.

Činnost bude obnovena až po odstranění všech závad. Za zjištěné nedostatky bude provozovateli uložen finanční postih. Krajští hygienici navštívili poprvé tuto provozovnu v březnu minulého roku, už tehdy zde měli s hygienou značný problém. Podívejte, jak to tu před rokem a půl vypadalo: OBRAZEM: Hygienici uzavřeli oblíbenou chomutovskou pizzerii na náměstí

foto

1807hygiena1

1807hygiena2

1807hygiena3

1807hygiena4

1807hygiena6

1807hygiena7

1807hygiena5

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru