Ocenění pro policisty! V hořícím bytě byly samotné děti, v bečovském domě zachránili dalšího člověka
K požáru v Bečově přijeli i hasiči. Jako první byli na místě ale policisté. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Vedení mostecké policie ocenilo zásah hlídek policistů při požárech v bytě v Mostě a v rodinném domě v Bečově a navrhlo policisty na udělení Zlatého záchranářského kříže. Ti si na místě počínali profesionálně bez ohledu na nebezpečí, které jim hrozilo, neboť v obou případech byly na místě ohroženy civilní osoby.

První případ se stal v Mostě, na sídlišti Liščí vrch, kde dvoučlenná hlídka z oddělení hlídkové služby řešila venku oznámenou událost, když náhle z domu vyběhly dvě malé děti, které zmateně křičely, že u nich doma hoří. Oba policisté okamžitě vběhli do domu a do přízemního otevřeného bytu. Uvnitř hořelo jídlo na sporáku, mikrovlnná trouba i kuchyňská linka a byt byl již silně zakouřen. Policisté ihned vypnuli pojistky k bytu, a následně použili chodbový hydrant k hašení požáru. Děti byly samy doma, jejich matka byla u souseda ve vyšším patře, kam šla údajně jen něco odnést. Ke zranění osob nedošlo.

Druhý požár hasili tento měsíc policisté z dopravní služby spolu s hlídkaři v obci Bečov. Psali jsme o něm v článku Z okna domu v Bečově se valil kouř. Policisté uvnitř zachránili člověka. Dopravní hlídka, která poblíž vykonávala dohled nad silničním provozem a nacházela se nejblíž u obce, byla vyslána operačním střediskem na místo, kde měl z domu vycházet hustý kouř, a byla důvodná obava, že v domě někdo je. Policisté požádali sousedy o žebřík, jeden z nich vylezl oknem do místnosti, druhý ho jistil zespoda. Zjistil, že uvnitř hoří polštáře a matrace a v pokoji se nikdo nenachází. Z důvodu ohně a velkého dýmu policista vylezl zpět. Na místo dorazili policisté hlídkové služby, společně obešli dům a poté do domu vstoupili přes otevřený balkón a v pokoji objevili spícího muže. Následně hadicí, kterou našli v zahradě, požár uhasili. Majitel vyvázl bez zranění. (ls)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru