V Mostě by mohla vzniknout nová soukromá Základní a mateřská škola Spojené světy
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Nová soukromá Základní a mateřská škola Spojené světy by mohla vzniknout v Mostě. Mostečtí radní v této souvislosti upozorňují, že v Mostě je dostatek míst pro ději v jím zřizovaných základních školách.

Ve školním roce 2018/2019 byla volná kapacita 1 051 míst. "Jako zřizovatel základních škol tedy město Most nevnímá potřebu vzniku dalších škol. Ponechává tak zcela na rozhodnutí soukromého subjektu, zda za těchto okolností na trh vzdělávání vstoupí," tlumočila stanovisko radních za město Most Klára Vydrová.

Provoz základní školy by měl být zahájen od září 2020 v pronajatém prostoru, který bude upraven a zrekonstruován tak, aby splňoval požadavky provozu základní školy a školských zařízení.

Výše školného je v rozpočtu kalkulována na deset měsíců ve výši 3 500 Kč na žáka, tedy 35 tisíc korun za školní rok. Na území města Mostu již působí Soukromá Základní škola Optima s. r.o., a AMA SCHOOL- základní a mateřská škola Montessori o. p. s.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru