Nebzepečné zjištění policistů na silnicích Mostecka: Třicet řidičů překročilo rychlost, dva byli pod vlivem!
Jedna z kontrol na silnicích Mostecka. Foto: Policie ČR
Most

Mostecko - Po tři dny kontrolovali policisté mosteckého dopravního inspektorátu dodržování pravidel silničního provozu v rámci prázdninové republikové dopravní akce Tispol. Ta byla o víkendu zaměřena hlavně na kontrolu dodržování stanovené rychlosti řidiči motorových vozidel.

Několik hlídek motoristy kontrolovalo na silnicích I. třídy, na místních komunikacích v obcích i v oblasti Krušných hor. Během těchto dnů muži v uniformách zastavili ke kontrolám 101 vozidel a odhalili 53 dopravních přestupků, za které řidičům uložili pokuty v příkazním řízení ve výši 24 100 korun.

Jeden z celkového počtu přestupků policisté předají k vyřízení příslušnému správnímu orgánu. "Třicet řidičů šláplo na plyn razantněji, než dovoluje zákon, pokutu vyinkasovalo 6 osob, které nepoužily zádržný systém a dvě osoby, které nebyly připoutané," přibližuje policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Jedno vozidlo mělo nevyhovující technický stav a 4 motoristé nepředložili doklady o pojištění odpovědnosti. Dva z kontrolovaných mužů za volantem měli pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru