U Litvínova odchytili letos první zmiji, našly ji děti u domu
Jan Novák z litvínovského útulku pro opuštěná zvířata s odchycenou zmijí.
Most

Litvínov, Louka u Litvínov - Ošetřovatel litvínovského útulku pro opuštěná zvířata, který patří pod městskou policii, má za sebou letošní první odchyt zmije obecné.

Jediného jedovatého hada, který žije v Česku ve volné přírodě, odchytili v Louce u Litvínova. Zmiji tam našly děti. Plaza odchytil a na bezpečném místě vypustil zpět do přírody.

Zmije obecná je v České republice chráněným živočichem jako kriticky ohrožený druh. Její jed je vysoce účinný na malé hlodavce, ovšem má ho jen velmi malé množství, takže za normálních okolností její uštknutí život člověka neohrozí – riziko představuje pouze pro alergické jedince, malé děti a staré a nemocné lidi.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru