Lidé házeli v Mostě odpad rovnou z oken! Díky kamerám a občanům se je podařilo zajistit
Vyhozený nepořádek. Foto: MP Most
Most

Most - Tři různí pachatelé vyhazovali z oken kočárek, odpad a nábytek, který pak odložili ke kontejnerům. Díky kamerám a občanům se je podařilo zajistit všechny tři. Informuje o tom Městská policie v Mostě.

V prvním případě vyjížděla motohlídka strážníků spolu s hlídkou Policie ČR k bl. 100 na oznámení na tísňovou linku PČR 158, že neznámý muž vyhazuje odpad z okna bytu. Policisté a strážníci na místě našli velké množství odpadu pod okny a u stanoviště kontejnerů. Jednalo se o starý nábytek, papíry a další odpad. Při místním šetření byl následně zajištěn muž, který se k přestupku doznal s tím, že vyklízel byt. Vzhledem k rozsahu znečistění veřejného prostranství byl přestupek oznámen na Magistrát města Mostu. Zde bude projednán ve správním řízení, ve kterém lze podle Zákona č. 185/2001 Sb. o odpadech přestupci uložit pokutu až do výše 50 000 Kč.

Následující den zaznamenal v ulici M. G. Dobnera operátor městského kamerového dohledového systému osoby odkládající nekomunální odpad u kontejnerů a zároveň na linku 156 oznámil oznamovatel, že obyvatelé sousedního domu vyhazují vybavení bytu z oken. Na místo byla vyslána motohlídka strážníků, kteří zajistili dvě ženy. Ty se doznaly k tomu, že vyhazovaly nábytek z okna a následně ho odnášely ke kontejnerům. Vzhledem k rozsahu znečistění veřejného prostranství byl přestupek taktéž oznámen na Magistrát města Mostu, kde bude projednán ve správním řízení. Jako důkazní prostředek poslouží záznam z kamerového systému.

Tentýž den ve večerních hodinách přijalo operační středisko městské policie oznámení, že v bloku 518 vyhazuje muž z okna odpad. Strážníci se na místě spojili s oznamovatelem, který strážníkům ukázal, ve kterém okně viděl muže vyhazujícího z okna dětský kočárek. Hlídka následně zajistila v bytě podnapilého muže, který se k činu doznal. Strážníci muži za tento přestupek uložili pokutu na místě ve výši 2 000 Kč. (lou)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru