Viděli jste na slavnostech skupinu s duhou? Chce zavedení rovného manželství a žádá město o podporu
Členové a příznivci iniciativy Jsme fér.
Most

Most - V sobotu 14. září se mostečtí členové a příznivci iniciativy Jsme fér, která vede diskuzi o zavedení rovného manželství, zúčastnili průvodu na zahájení Mostecké slavnosti. Reakce obyvatel města byly v naprosté většině pozitivní. Řada obyvatel Mostu vyjádřila podporu manželství pro gay a lesbické páry na petičním stánku svým podpisem a přáním, aby primátor Mostu Jan Paparega podpořil Férovou výzvu starostům, starostkám, primátorům a primátorkám, kteří podporují rovné manželství.

"Petici za několik hodin podepsalo 110 lidí. Podpisy budeme nadále shromažďovat i v následujících dnech po celém Mostě. Věříme, že naše úsilí o zavedení manželství pro všechny nakonec podpoří také pan primátor Jan Paparega. Zástupci měst a obcí sice nehlasují o zákonech, ale zase jsou blíže lidem. A proto ví, že základem dobré společnosti jsou dobré vztahy mezi lidmi, zejména mezi sousedy. Že ve městě, kde spolu lidé mluví a vychází si vstříc, se všem žije lépe. Vidí, že gay a lesbické páry a rodiny, které vytvářejí, jsou stejně dobrými sousedy jako kdokoliv jiný," vysvětluje Adéla Horáková, právnička Jsme fér.

K Férové výzvě se dosud připojilo přes 25 představitelů měst a obcí. Jako první ji podepsal pražský primátor Zdeněk Hřib, za ním pak následovali: Vít Rakušan (Kolín), Michal Šmarda (Nové Město na Moravě), Ivana Fajnorová (Brno-Jundrov), Milan Kroupa (Jablonec nad Nisou), Oto Teuber (Nový Kostel), Petr Hlubuček (Praha-Lysolaje) a další.

Férová výzva je další z aktivit iniciativy Jsme fér, za kterou se od jejího vzniku v roce 2017 postavily také desítky férových osobnosti, věřících, firem, míst a organizací.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru