Začala stavba dálnice kolem Panenského Týnce! Víme, kdy urychlí cestu do Prahy
Začíná stavba dálnice u Panenského Týnce. Foto: MD ČR
Most

Panenský Týnec – Ministr dopravy Vladimír Kremlík zahájil v úterý stavbu dalšího úseku dálnice D7, kterým je rozšíření obchvatu Panenského Týnce na spojnici mezi Prahou, Ústeckým krajem a oblastí kolem německého města Chemnitz. Hotovo má být na podzim roku 2021.

„Podle posledního sčítání dopravy v roce 2016 zde projíždělo více než deset tisíc vozidel denně. Od té doby provoz houstne a sílí, a tak každá nová část dálnice řidičům pomůže. Předjíždění na novém úseku bude bezpečnější, sníží se riziko čelních srážek,“ říká k zahajované stavbě ministr dopravy Vladimír Kremlík.

„Vzhledem k vysokému nárůstu zejména kamionové dopravy již stávající silnice I/7 kapacitně nedostačuje a nesplňuje požadavky na plynulost a bezpečnost provozu. Nevyhovující je zejména šířkové uspořádání a úrovňové křížení s ostatními komunikacemi. Silnici I/7 od Slaného po Chomutov tedy postupně přebudujeme na čtyřpruhovou dálnici D7. Hned v příštím roce zahájíme výstavbu dalších dvou úseků, a to u Loun a u Chlumčan,“ uvedl při zahájení stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Zkapacitnění tohoto obchvatu obce je součástí přeměny stávající dvoupruhové silnice I/7 na čtyřpruhovou dálnici D7. Právě rozestavěný úsek má délku 3,5 km a bude stát 685 milionů korun bez DPH.

V příštím roce by ŘSD by mělo zahájit zkapacitnění obchvatu města Louny a zkapacitnění 4,5 km úseku u Chlumčan. Na Panenský Týnec navazující úsek do Kutrovic by měl být zahájen do roka od dokončení obchvatu. Dostavbu celé D7 je v tuto chvíli odhadujeme odhadován na rok 2025.

Kromě spojení se Saskem je cílem nové D7 zajistit dopravní obslužnost průmyslových zón u Mostu, Loun a Postoloprt a zejména průmyslové zóny Žatec-Triangle, jedné z největších v České republice.

Hlavní silniční tah D7 Praha – Chomutov – hranice se Spolkovou republikou Německo umožní po přestavbě rychlé a hlavně kapacitní spojení českého vnitrozemí s oblastí Chemnitz v Sasku a návazně se státy Evropské unie.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru