Dobrá zpráva pro celý region! V Litvínově se finanční úřad nezruší
Finanční úřad v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Most

Litvínov - Litvínovští zastupitelé v čele se starostkou Kamilou Bláhovu vyjádřili nesouhlas s plánovaným omezením provozu pro daňovou veřejnost, které by zhoršilo dostupnost státní správy pro občany správního obvodu ORP Litvínov (cca 35 tisíc obyvatel v oblasti).

Podle nich by plánovaná optimalizace Finančního úřadu v Litvínově ze strany Generálního finančního ředitelství zvýšila riziko vylidňování centra města a navíc by v centru města zůstal prázdný objekt. „Jsme přesvědčeni, že v souvislosti s restrukturalizací těžbou postižených oblastí, kam Litvínov bezesporu patří, by měl stát mít naopak zájem výkon státní správy v těchto městech rozšiřovat, a to především z důvodu zachování pracovních míst, zlepšení dostupnosti služeb pro širokou veřejnost, jak podnikající tak nepodnikající, z důvodu koncentrace vzdělaných osob…,“ argumentovala nesouhlas města Kamila Bláhová.

Složitá jednání s generální ředitelkou Generálního finančního ředitelství Ing. Tatjanou Richterovou nakonec pro město Litvínov vyzněla příznivě. Finanční správa po "letním" jednání se starosty a starostkami obcí, kterých se týká optimalizace finančních úřadů, dospěla k rozhodnutí, že v prvním pololetí roku 2020 bude v rámci zvýšení efektivity převedeno do optimalizovaného režimu celkem 33 finančních úřadů. V původním návrhu Finanční správa plánovala optimalizovat 34 finančních úřadů, nicméně se po důkladné analýze rozhodla zachovat Územní pracoviště v Litvínově ve stávajícím režimu.

„V minulých dnech jsme se zabývali závěrečným hodnocením, nezbytným pro rozhodnutí o konečném výčtu územních pracovišť, která budou v příštím roce převedena do optimalizovaného režimu. Zabývali jsme se každým z argumentů, zhodnotili jsme všechny objektivní důvody, které mohly ovlivnit naše konečné rozhodnutí o převodu územního pracoviště v Litvínově do optimalizovaného režimu. Vzhledem k tomu, že územní pracoviště v Litvínově zcela nesplňovalo kritérium velikosti správního obvodu a s ohledem na zvážení argumentů plynoucích z výše uvedeného jednání, bylo vyřazeno ze seznamu územních pracovišť, která budou v příštím roce převedena do optimalizovaného režimu,“ uvedla, mimo jiné, v rozhodnutí pro Litvínov Tatjana Richterová.

„Jsem ráda, že naše argumenty byly zohledněny, že mělo smysl se proti optimalizaci v Litvínově ohradit a děkuji Generálnímu finančnímu ředitelství za pochopení a změnu postupu,“ říká ke konečnému výsledku optimalizace Kamila Bláhová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru