Jak snadno můžete naletět: Divadlo ukázalo podvodnici, která připravila seniora o tisíce
Preventivní divadelní představení. Foto: Policie ČR
Most

Most - Podvodnice připravila seniora o tisíce. Naštěstí jen v divadelním představení pro seniory v rámci projektu "Senior v bezpečí".

Naštěstí se toto odehrálo jen při divadelním představení herců divadla VeTři pro seniory. Ty si přizvala mostecká policie do svého preventivního projektu „Senior v bezpečí“. Projekt byl finančně podpořen odborem prevence kriminality Ministerstva vnitra z prostředků na realizaci resortního programu. Díky tomu policie spolu s divadlem VeTři připravila pět divadelních představení pro seniory mosteckého okresu. Dvě představení mohli shlédnout tento týden senioři v Horním Jiřetíně a Litvínově. Na akce dorazilo cca 70 osob.

 

Herci divadla sehráli celkem tři scénky, ve kterých ukázali, jak snadno se starší osoba může stát obětí podvodníků, kapsářů a podomních prodejců. V prvním ukázce senior podlehl nátlaku ženy, která mu na ulici nabízela prostředky na zdraví. Ve druhém případě herci předvedli, jak jsou senioři důvěřiví a neopatrní v komunikaci s cizími osobami, kdy si pustí neznámého do bytu a ten využije nestřeženého okamžiku a mnohdy důchodce připraví o celoživotní úspory. Třetím tématem byly kapesní krádeže a krádeže na osobách – v prodejnách, na ulicích, v prostředcích MHD. Diváci byli zapojeni aktivně do programu a po každé odehrané scénce následovala diskuze s policistkou oddělení tisku a prevence. Nedílnou součástí debaty byly preventivní rady, jak předejít okradení.

Akce byly realizovány za podpory obecního úřadu v Horním Jiřetíně a Městského úřadu Litvínov.

Další akce proběhnou 14. října od 14. hodin v Meziboří a dvě představení se uskuteční v Mostě v penzionu pro seniory, Ke koupališti a v klubu seniorů, v Javorové ulici dne 4. listopadu od 10. a 14. hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru