Doživotně odsouzení z Věznice Bělušice vyrobili desítky přívěsků na klíče
Foto: VS ČR
Most

Bělušice - Díky dlouholeté spolupráci Věznice Bělušice s Probační a mediační službou ČR (PMS) se vězni z Věznice Bělušice stali nepřímou součástí mezinárodní konference Visegradská skupina 1989-2019-Na cestě k restorativní spravedlnosti pořádané rovněž u příležitosti blížícího se dvacátého výročí vzniku PMS. Za Věznici Bělušice se akce zúčastnil ředitel věznice plk. Ondřej Kroupa, který kooperaci s touto organizací hodnotí na velmi vysoké úrovni.

Doživotně odsouzení vězni vyrobili sedmdesát plyšových přívěsků na klíče, které obdržel každý pozvaný účastník konference. Pracovní činnost či pracovní zařazení doživotně odsouzených je velmi důležité, neboť jinak tito vězni ve vyšší míře považují za svůj nejzávažnější problém to, že cítí, jak ve výkonu trestu promarňují život.

Není-li jim umožněna jakákoliv pracovní činnost, ve vyšší míře se zabývají sami sebou a následkem jsou poté nejrůznější nereálné žádosti. Zapojením se do této akce, se kterou byli seznámeni, mohli tak svými výrobky potěšit nejen hosty z Polska, Maďarska, Slovenska Švédska, Norska USA, Belgie, ale i vrcholné zástupce vládních organizací z ČR. (DVra)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru