Mostecké divadlo pořídilo nové židle. I díky daru od teplárny
V Komorní scéně jsou nové židle. Foto: United Energy
Most

Most - Postupnou obměnou prochází židle Komorní scény Městského divadla v Mostě. Díky dotaci od společnosti United Energy ve výši 80 000 korun, mohla být část židlí, které již byly v kritickém stavu, nahrazena novými.

„Žádost o finanční příspěvek na pořízení nových židlí pro divadlo přišla z města Mostu. Obnovu mobiliáře si přálo město zařadit jako jeden z projektů k podpoře do Smlouvy o spolupráci s naší společností pro letošní rok,“ sdělil Milan Boháček, ředitel United Energy. „Jako pravidelný návštěvník divadla jsem se stavem židlí dobře obeznámen a mohu jen říci, že si výměnu za nové zaslouží. Rádi jsme městu a potažmo divadlu vyhověli,“ dodal Boháček.

Nové sezení si mohli diváci vyzkoušet při repríze představení „3 ženy“. Mnozí z nich však změnu nezaznamenali. „Na malou scénu se vejde až 170 židlí. Doposud jsme získali finance na výměnu zhruba poloviny z nich, proto jsme volili stejný typ a barvu. Teď jsou tedy židle promíchány a změnu z dálky nepoznáte. Ve výměně však chceme pokračovat. Je to otázka peněz,“ osvětlila Kateřina Machová, ekonomicko-obchodní náměstkyně divadla.

Komořanská teplárna se další podpoře v příštím roce nebrání. „Prioritou naší společnosti je zejména podpora bezpečnosti obyvatel a vzdělávání. Nicméně ani podpoře kultury v regionu se nebráníme. Záleží tedy na městě či na samotném divadle, zda o podporu zažádají,“ doplnil Boháček.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru