V Alze byl zmatený promočený muž a na lavičce seděla bezradná žena bez klíčů
Ilustrační foto: MP Most
Most

Most - Na tísňovou linku Městské policie Most oznámila oznamovatelka, že se v prodejně Alza v Rozkvětu nachází starší muž, který je zmatený a dezorientovaný. K události byla vyslána motohlídka strážníků, kteří na místě zjistili pětasedmdesátiletého muže se psem.

Senior byl promočený od deště a uvedl, že se ztratil, protože v Mostě bydlí jen pár měsíců. Strážníci muže požádali o občanský průkaz, kde zjistili trvalé bydliště ztraceného muže. Po dohodě s operačním střediskem muže se psem odvezli domů. Senior strážníkům poděkoval.

Strážníci pomáhali i dalším seniorům

V odpoledních hodinách telefonicky oznámil na linku 156 soused pětaosmdesátileté ženy, že již více než hodinu sedí venku na lavičce a neví jak se dostat domů, protože si zabouchla dveře a její děti bydlí mimo město. Po přijetí oznámení byla na místo vyslána motohlídka strážníků, kteří se spojili s paní, která seděla před domem na lavičce. Žena byla zmatená a uvedla, že nemá klíče od bytu. Strážníci ženu dovedli k jejímu bytu, kde se snažili zjistit kontakt na její příbuzné. To se strážníkům nakonec podařilo díky sousedce, která měla telefonický kontakt na dceru seniorky. Dcera se následně dostavila na místo a mamince byt otevřela.

V nočních hodinách kontaktoval operační středisko městské policie pracovník rychlé zdravotnické služby a požádal o pomoc se snesením pacienta ze schodů. Na místo byla vyslána motohlídka strážníků, která pomohla muže se srdečními problémy snést a naložit do sanitního vozidla.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru